hem igen

Google cykladanmark.se

Jag skall över Hallandsåsen via Östra Karup och från andra sidan från Margretetorp. Detta ger en 2,5 km lång backe med en stigning på ca 200 meter. Cyklar du från Margretetorp och väljer postryttarevägen för att sedan fortsätta på Gamla Riksvägen får du en klättring på 218 meter. Det ligger flera fik och vandrahem både nedanför och på toppen av Hallandsåsen.

Hallandsåsen är en 80 miljoner år gammal urstenshorst. Det vill säga, landmassorna har rört sig mot varandra och då bildat en ås eller bergskam. Högsta punkten är 226 meter och ligger på andra sidan motorvägen där man passerar hallandsåsen via lokalbanan. Du kan se lokalbanan till höger om motorvägen om du kör från norr till söder över åsen. Det är här vi cyklar över åsen.

Källa:

Hallandsåsen enligt sydhalland


Ganska snart efter Halmstad skymtar du Hallandsåsen långt borta. Jag cyklar förbi Laholm och hittar Östra karup där jag skall starta lite klättring.

bra backe
Jag skall klättra 200 meter och fick avståndet på backen till cirka 2,5 kilometer. Tyckte allt det kändes men jag tog det lite lugnare uppför då det var varmt denna eftermiddag.

Uppe på toppen försökte jag ringa alla de släktingar som skulle besökas i Köpenhamn men hade problem med linjen. Klockan började bli mycket så det började bli ont om tid för att hitta ett vandrarhem som kunde släppa in mig. Jag ringde Göran Lund vilken driver dofree.se i Helsingborg och han lovade att låna mig en sovplats samt dusch. Jag sov som en stock denna natt och vaknade ganska utvilad morgonen efteråt. Färden gick nu till Köpenhamn via färjan i Helsingborg>>>.


allt om cykel
Cykellänkar

Campingplatser i Danmark
Cykelklubbar i Danmark
Cykelkartor Danmark
Cykelkartor Sverige
Cykelskor
Cykelhandskar
Gps och tillbehör för cykel
Lås och pump
Tält och sovsäck

Med Rebtel ringer du gratis från Danmark till Sverige och tvärtom om du registrerar det telefon nummer du skall ringa till. Ringer du en oregistrerad telefon betalar du 8 öre per minut och det samma till mobil mellan sverige och danmark. Fungerar även mellan en massa andra länder. Just nu 100 gratis sms om du begär tjänsten innan 25 Juli. Klicka på 100 free international SMS
allt du behover veta om skotseln av din cykel
Ta hand om din cykel

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.
Denna utförliga handbok tar upp allt du behöver kunna och kan behöva hjälp med för att din cykel ska må så bra som möjligt och vänder sig såväl till vardagscyklist som till proffs.

lar dig danska
Tio lektioner i danska

Planerar du att arbeta eller studera i Danmark? Eller har du redan tagit språnget över Öresund, men begriper fortfarande inte riktigt vad folk säger?

Med hjälp av Tio lektioner i danska lär du dig förstå och göra dig förstådd på danska. Utifrån klassiska och moderna danska texter får du lära dig att uppfatta och uttala de svåra danska språkljuden. Du lär dig de danska räkneorden. Och genom att läsa, lyssna och härma får du in den danska språkmelodin, samtidigt som du bygger upp ditt ordförråd.