Campingplatser i Danmark hittar du många med hotelscombined . Här finns även kombinerade vandrarahem med campingplatser och uthyrning av stugor. Du har även flera gratis campingplatser på ställen som bondgårdar, högskolor och planteringar. Kom ihåg att naturvårdsrätten är inte likadan i Danmark som i Sverige var du kan tälta var som helst i naturen. På udinaturen hittar du gratis campingplatser om du klickar overnatning . Här kan du ställa upp ett tält en natt och övernatta. Det finns folk som har lämnat kritik i form av stjärnor på varje campingställe och det kan ha att göra med miljön, närhet till vatten och liknande.

Oftast driver vandrarhemmen en campingplats vid sidan om sitt vandrarhem.

nyrup camping ett par kilometer fran helsingor
Nyrup camping
ligger två kilometer västerut från strandvejen och kanske 7 kilometer från Helsingör. Du har tillgång till 100 tältplatser med el, 13 stugor, trådlöst internet, badrum, duschar, handikapp toalett, tvätt och torkmaskiner, kök, lekplats, minigolf och kanske två kilometer till öresund.

camping och vandrarhem i middelfart
Topcamp Middelfart
Här hittar du allt från restauranger, barer, minigolf, swimmingpooler, spelhall, tvättstuga, vandrarhem, camping, stugor, hotell och det mesta. Fördelen är att du bara har en kort tågresa till Odense, Kolding och kanske 60 kilometer från Billund med Legoland.

camping nara farjan i frederikshamn
Frederikshavn Nordstrand Camping
På andra sidan Kattegatt hittar du en alldeles utmärkt camping på stranden 2 kilometer norr om färjan. Ett utmärkt ställe att bada i, tillbringa en kväll på grillparty, tälta, hyra stuga, husvagn eller rum. I Fredrikshavn har du massor av ställen du handlar mat väldigt billigt idag. Du kan se flera butiker med tillbud på citygbg.se

När det gäller vandrarhem i Danmark är det Danhostel som gäller. Här kan du övernatta från 100 DKr per natt. När det gäller större byar som Odense, Köpenhamn och Ålborg får du räkna med 285 DKr. Du behöver även ett vandrarhemskort som du antingen köper för 70 DKr att användas hela resan eller 35 DKr på varje ställe. På vandrarhemmet kan du hyra sängkläder för 70 Dkr och handduk för 10. Många av vandrarhemmen erbjuder frukost för 50Dkr medans mindre vandrarhem oftast har ett kök du kan låna. Du har oftast även möjlighet att tvätta kläder för cirka 20-25 Dkr per maskin och det är man tvungen att göra ibland efter att ha svettats på en cykel hela dagen. Jag använde tvätt samt tork på Kalundborgs och Ålborgs vandrarhem. Jag ser även att du ofta har mynttvätt i de större byarna som Ålborg, Roskilde och Köpenhamn.

I sverige har du oftast mindre vandrarhem i byar som Varberg, Göteborg, Halmstad och Helsingborg. Du hittar även vandrarhem i Sverige på hotelscombined>>>

Har beskrivit lite hur danhostels vandrarhem i Ålborg såg ut se mer här>>>

 

lattviktstalt
Snugpak Ionosphere

Snugpack Ionsphere enmanstält är det perfekta tältet för campare som vill ha ett smidigt och varmt tält. Vid fint väder sover man endas med innertält och kan njuta av stjärnhimmeln utan mygg. Blir det regn spänner man på yttertältet för att få ett fullvärdigt skydd. Det är verkligen ett kompakt tält som har en extremt låg profil. Med 5000 mm polyuretan-belagd konstruktion, 1 ingång, No-See-Um-Mesh och tejpade sömmar runt kulminerar i ett extremt varm tält som ser till att skydda dig mot väder och vind. För dem som är på resande fot, eller människor som vill spara utrymme är detta kompakta, lätta, men ändå hållbart tält det perfekta valet. - Yttertält: Lätt 210T polyester ripstop med en 5000mm vattentät PU-beläggning - Innertält: Tillverkade av 190T Nylon med Polyester Mesh - 50D Polyester No-See-Um-Mesh - DAC Featherlite NSL anodiserade stavar med pressfit kopplingar - Alla DAC stolparna är tillverkade av TH72M aluminium. - 1 dörr - Alla sömmar är tejpade - Legerade tältpinnar. - Trail Vikt: 1,2kg (Fly, stavar och innertältet) - Pack Vikt: 1,52kg (Fly, stavar, Inre skydd, tältpinnar, vajrar och packpåse)

 

reservtalt
Snugpak All Weather Shelter

All Weather Shelter är en mångsidig och praktisk tarp som skyddar mot sol, vind, regn och snö. Tarpen kan sättas upp på ett flertal sätt; som ett tak, enkelt tält, vindskydd, nöd-bivack med mera. Bara din fantasi sätter gränserna. Perfekt för minimalister och gramjägare. Tarpen har öljetter i hörnen och flera nylonöglor på varje sida samt 3 st längs mittlinjen, som används för att hänga tarpen som ett tak. På två motstående sidor finns tryckknappar som gör det möjligt att knäppa ihop tarpen till en säck för nödsituationer. - 4 st 3 m långa ställbara linor och 8 ultralätta markpinnar i aluminium. - Material: UV-resistent 210T nylon-rip-stop med PU-beläggning - 100% tejpade sömmar - Förstärkta öglor längs sidorna - Mått: 300x300cm. - Vikt: 1000g (inkl. pinnar och linor.) Du skulle även kunna ta med dig endast själva duken och får då ner vikten till kanske 400 gram.

lattvikts sovsack
Snugpak Sovsäck Jungle Bag Olive

Snugpak Junglebag är en lättviktssovsäck som har konstruerats och tillverkats med varma, fuktiga förhållanden i åtanke. När den inte är utrullad tar den inte större plats i packningen än en kokosnöt och är en av de lättaste sovsäckar som finns på marknaden med en vikt på endast 850g. Travelsoft isoleringen är som bäst i fuktiga förhållanden med en utmärkt andningsförmåga som håller dig torr och komfortabel. Junglebag kan också öppnas upp helt då den har en dragkedja hela vägen runt. Då fungerar den utmärkt som ett täcke. Detta gör produkten riktigt mångsidig, oavsett om du är ute och campar eller för militärt bruk. Sovsäcken har dessutom utrustats med ett inbyggt myggnät, perfekt för miljöer med mycket insekter. Genom att myggnätet är inbyggt i sovsäcken finns det inget behov att ta med sig ett separat insektsnät i packningen, vilket sparar såväl utrymme som vikt. - Vikt: 850 gram - Temperatur: Comfort: 7°c Low 2°c - Packstorlek: 12x14 cm (fullt komprimerad) - Längd: 220 cm - Antibakteriell behandling - Myggnät (upprullningsbart) - Kan tvättas i maskin

Du kan behöva ett lås och hjälm till cykeln För det mesta fungerar ABUS hjälmar och lås. Du har både dam, herr och barnhjälmar här ute. Se mer här>>>

Jag fick köpt ett par nya cykelskor och däck när jag besökte bikebuster uppe i Ålborg.

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>