hem igen

Google cykladanmark.se

over til danmark

Från Helsingör är det givet du tar Strandvejen ner till Köpenhamn. Denna går efter kusten ända ner till Tuborg hamn. Du kommer att passera Charlottenlund, klampenborg med Dyrehavsbakken och komma direkt in till Köpenhamns centrum. Du har hela vägen en fin cykelbana längs med Öresund och kan se Skåne det mesta av vägen. När du kommer över på den danska sidan lönar det sig inte att sova över på vandrarhem som det gör i Sverige. Prisskillnaderna är faktiskt inte så stora och du får en betydligt bättre sömn på hotell än vandrarhem. Du hittar många fina och prisvärda hotell i Helsingör. Om du bara vill över till Helsingör över dagen med cykel har du numera ett bra cykelkort i pdf som Helsingborg och Helsingörs kommun gjort tillsammans. Du kan hämta den här>>>. Du kan även beställa och få den hemskickad genom att fylla i en ansökan på Helsingörs kommuns hemsida. Se mer här>>>

strandvejen finder du ved station i helsingoer
Strandvejen startar vid stationen i Helsingör. Det är den cykelbana som följer Öresund söderut mot Köpenhamn. Så du skall alltså hålla till vänster. Här ser du hela vägen till Skåne.

strandvejen humlebaek
På vägen dyker små samhällen upp som ligger precis vid vattnet. Detta är Humlebäck inte långt från Helsingör. Jag fick min första punktering vid Skodsborg som ligger nära Dyrehavsbakken i norra Köpenhamn>>>

cykelrute 9
Längs Strandvejen följer du cykelrute 9 vilket betyder cykelväg 9. Här finns ett myller av restauranger, Hotell och andra begivenheter som Eremitagen, Bakken, Karen Blixen museum och Lousiana museum om modern konst.

Cykelklubbar Själland
ckkronborg.dk
Motionsklubbar Själland

allt om cykel
Cykellänkar

Campingplatser i Danmark
Cykelklubbar i Danmark
Cykelkartor Danmark
Cykelkartor Sverige
Cykelskor
Cykelhandskar
Gps och tillbehör för cykel
Lås och pump
Tält och sovsäck

Med Rebtel ringer du gratis från Danmark till Sverige och tvärtom om du registrerar det telefon nummer du skall ringa till. Ringer du en oregistrerad telefon betalar du 8 öre per minut och det samma till mobil mellan sverige och danmark. Fungerar även mellan en massa andra länder. Just nu 100 gratis sms om du begär tjänsten innan 25 Juli. Klicka på 100 free international SMS
allt du behover veta om skotseln av din cykel
Ta hand om din cykel

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.
Denna utförliga handbok tar upp allt du behöver kunna och kan behöva hjälp med för att din cykel ska må så bra som möjligt och vänder sig såväl till vardagscyklist som till proffs.

lar dig danska
Tio lektioner i danska

Planerar du att arbeta eller studera i Danmark? Eller har du redan tagit språnget över Öresund, men begriper fortfarande inte riktigt vad folk säger?

Med hjälp av Tio lektioner i danska lär du dig förstå och göra dig förstådd på danska. Utifrån klassiska och moderna danska texter får du lära dig att uppfatta och uttala de svåra danska språkljuden. Du lär dig de danska räkneorden. Och genom att läsa, lyssna och härma får du in den danska språkmelodin, samtidigt som du bygger upp ditt ordförråd.