hem igen

Google cykladanmark.se

 

strandvejen finder du ved station i helsingoer
Jag nådde den lilla byn Mörköv vid tvåtiden på eftermiddagen. Såg lite skyltar som visade drygt 30 kilometer till Kalundborg. Jag insåg nu att jag har inte en chans att hinna färjan som går klockan 15:00 från Kalundborg i denna motvind.

strandvejen humlebaek
Färjelinjen från Kalundborg till Århus har nu kursat så istället åker du med Mols-linien som går varannan timma varje dag från Själlands odde.
2009 hade jag dock möjlighet att åka denna färjelinje. I Kalundborg föreslog man mig att jag skulle ta nästa färja som gick 03:00 på natten och att jag kunde sova ett par timmar i vänthallen här. Jag köpte då en biljett för 175Dkr och tänkte, eftersom jag får en massa väntetid, kunde få löst problemet med svettiga cykelkläder. Jag frågade efter en mynttvätt men man sa att denna kunde vara svår att hitta. Funderade på om man inte kunde ha tvättmaskin på Kalundborgs vandrarhem. Jag hittade så småningom Kalundborgs vandrarhem>>> och här fanns tvättmaskin samt torktumlare. Kostnaden var 20 Dkr för varje maskin. Det vill säga 40 Dkr om du både skall tvätta samt torka kläderna efteråt. Här finns även en dusch du kan låna.

Att sova i vänthallen utan liggunderlag och sovsäck var ingen direkt höjdare och det är inget jag vill rekommendera. På båten, däremot, fanns massor med bekväma fåtöljer i vilka man kunde få ett par timmars sömn. Färden med båt från Kalundborg till Århus tar 2 timmar och 40 minuter. Jag anländer nu till Århus>>>

Vill du ta en lite längre tur över Själland cyklar du till Själlands udde eller Själlands odde och tar snabbfärjan över till Ebeltoft. Denna tur tar bara 45 minuter. Läs mer om denna tripp här>>>

Cykelklubbar Själland

Motionsklubbar Själland

allt om cykel
Cykellänkar

Campingplatser i Danmark
Cykelklubbar i Danmark
Cykelkartor Danmark
Cykelkartor Sverige
Cykelskor
Cykelhandskar
Gps och tillbehör för cykel
Lås och pump
Tält och sovsäck

Med Rebtel ringer du gratis från Danmark till Sverige och tvärtom om du registrerar det telefon nummer du skall ringa till. Ringer du en oregistrerad telefon betalar du 8 öre per minut och det samma till mobil mellan sverige och danmark. Fungerar även mellan en massa andra länder. Just nu 100 gratis sms om du begär tjänsten innan 25 Juli. Klicka på 100 free international SMS
allt du behover veta om skotseln av din cykel
Ta hand om din cykel

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.
Denna utförliga handbok tar upp allt du behöver kunna och kan behöva hjälp med för att din cykel ska må så bra som möjligt och vänder sig såväl till vardagscyklist som till proffs.

lar dig danska
Tio lektioner i danska

Planerar du att arbeta eller studera i Danmark? Eller har du redan tagit språnget över Öresund, men begriper fortfarande inte riktigt vad folk säger?

Med hjälp av Tio lektioner i danska lär du dig förstå och göra dig förstådd på danska. Utifrån klassiska och moderna danska texter får du lära dig att uppfatta och uttala de svåra danska språkljuden. Du lär dig de danska räkneorden. Och genom att läsa, lyssna och härma får du in den danska språkmelodin, samtidigt som du bygger upp ditt ordförråd.