hem igen

Google cykladanmark.se

Kungsbacka ligger cirka 30 kilometer söder om Göteborg och kanske 20 kilometer från Billdal där Ginstleden startar. Om du startar från Göteborg har du troligtvis inte behov av någon på fyllning här men det finns några caféer och kiosker att besöka i centrum.

Detta är en liten beskrivelse av en resa med cykel över vårt kära grannland Danmark. Vi kommer att ta oss ner genom Halland med Ginstleden och sedan passera öresund via Helsingör, passera Själland och sedan ta oss vidare till jylland över Odense på Fyn eller Kalundborg och Århus. Kommer att slutligen avsluta resan med ett deltagande i Jylland runt den 15:e augusti. Vi tar oss sedan hem med Stena från Frederikshavn.

Har ännu inte bestämt mig för om jag skall välja vandrarhem, bo på lantgård eller Bed&Breakfast. Skall undersöka vilket som är mest prisvärt på resan ner. Mer om detta senare.

svart att hitta skyltarna
Skyltarna kan vara lite svåra att hitta när man passerar Kungsbacka. Ginsleden går nere vid Kungsbackafjorden men vi väljer här att korsa Kungsbacka för att ta en lite snabbare väg. I Kungsbacka frågar vi Kenneth om han känner till Ginstleden. Det har han aldrig hört talas om säger han. Vi fortsätter att följa skyltarna ner mot Frillesås och Åsa. Till Varberg är det knappt 50 kilometer från Kungsbacka.

ginstleden gar har vid havet
Sista biten in mot Varberg har du en fin cykelstig längs havet. Man följer järnvägen. Här passerar jag Väröbacka och Bua.

Vi får sedan en vacker sträcka förbi kattegatt och når så Varberg>>>


Cykelklubbar i Kungsbacka
Kungsbacka cykelklubb
Har du tips på flera? Skicka gärna tips på kontakt.
allt om cykel
Cykellänkar

Campingplatser i Danmark
Cykelklubbar i Danmark
Cykelkartor Danmark
Cykelkartor Sverige
Cykelskor
Cykelhandskar
Gps och tillbehör för cykel
Lås och pump
Tält och sovsäck

Med Rebtel ringer du gratis från Danmark till Sverige och tvärtom om du registrerar det telefon nummer du skall ringa till. Ringer du en oregistrerad telefon betalar du 8 öre per minut och det samma till mobil mellan sverige och danmark. Fungerar även mellan en massa andra länder. Just nu 100 gratis sms om du begär tjänsten innan 25 Juli. Klicka på 100 free international SMS
allt du behover veta om skotseln av din cykel
Ta hand om din cykel

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.
Denna utförliga handbok tar upp allt du behöver kunna och kan behöva hjälp med för att din cykel ska må så bra som möjligt och vänder sig såväl till vardagscyklist som till proffs.

lar dig danska
Tio lektioner i danska

Planerar du att arbeta eller studera i Danmark? Eller har du redan tagit språnget över Öresund, men begriper fortfarande inte riktigt vad folk säger?

Med hjälp av Tio lektioner i danska lär du dig förstå och göra dig förstådd på danska. Utifrån klassiska och moderna danska texter får du lära dig att uppfatta och uttala de svåra danska språkljuden. Du lär dig de danska räkneorden. Och genom att läsa, lyssna och härma får du in den danska språkmelodin, samtidigt som du bygger upp ditt ordförråd.

Top scratch