hem igen

Google cykladanmark.se

På denna sidan hittar du länkvänner. Vi kommer att dela upp dessa med kategorier boende, cykel, reseskildringar och kartor. Vill du byta länkar med oss så använd vårat kontaktformulär på denna sidan>>>

Reseskildringar

http://www.svenskasidor.nu/

www.lankcentrum.se
Här hittar du många reseskildringar från hela världen.

kronborg slott
Resan över tar inte mer än cirka 20 minuter. På färjan kan du köpa mackor med räkor för 15 kronor och en kaffe för 10. Det är gott att sitta på däck, njuta av solen, kaffet och räkmackan.


Vi anländer så i Helsingör>>>

Gratis kartor över Danmark på internet

Gratis cykelkarta i pdf över hela Köpenhamn Här ser du alla cykelbanor i hela Köpenhamn.

ibikecph.dk/cykelguide över Köpenhams centrum Här har du en karta över Köpenhamns centrum och en community som ger massor av tips på vad du skall se i Köpenhamn.

rejseplanen.dk är en sida där du söker på hur du tar dig från ett ställe till ett annat. Bland annat med buss, tåg och till fots.

De gule sider är ungefär det samma som svenska gula sidorna eller eniro. Här tar du fram närmaste resväg från ett ställe till ett annat med karta.

trafikken.dk hovedstaden tips på genvägar, hur trafiken ser ut just nu, vädret och mycket annat

cykelsuperstier.dk är ett projekt där man lägger breda cykelbanor i Köpenhamn. Man startade hösten 2010 och vi får väl hoppas det går framåt. Tänk dig att ha en cykelbana som är lika bred som en landsväg att cykla på.


karta over danmark
Resa i Danmark

Tänk att ett land som ligger så nära kan kännas så annorlunda. Vi tänker gärna på våra danska grannar som ett matglatt folk, som gärna tar till snapsen och en pilsner. Är de inte också lite gladare i Danmark? Danmark är ett perfekt semestermål för hela familjen. Tivoli, Legoland, ”kroer”, arkitektoniska mästerverk och Skagenmålarna för att nämna en del.
Det här är en turisthandbok, men inte bara för den som semestrar i Danmark, utan också för den som vill veta mer om landet. Här får du reda på var man kan spela golf. Du får beskrivning på danskarnas ”frokost”, historiska slag och den vackra strandvägen mellan Helsingör och Köpenhamn. Allt berättat i en personlig stil.
Bertil Svensson har arbetat som tv-producent och programledare i flera decennier och är känd som ”blomkungen”. Han bor i Skåne och reser ofta i Danmark. Ca 50 färgfoton, ca 6 färgkartor.

allt om cykel
Cykellänkar

Campingplatser i Danmark
Cykelklubbar i Danmark
Cykelkartor Danmark
Cykelkartor Sverige
Cykelskor
Cykelhandskar
Gps och tillbehör för cykel
Lås och pump
Tält och sovsäck

Med Rebtel ringer du gratis från Danmark till Sverige och tvärtom om du registrerar det telefon nummer du skall ringa till. Ringer du en oregistrerad telefon betalar du 8 öre per minut och det samma till mobil mellan sverige och danmark. Fungerar även mellan en massa andra länder. Just nu 100 gratis sms om du begär tjänsten innan 25 Juli. Klicka på 100 free international SMS
allt du behover veta om skotseln av din cykel
Ta hand om din cykel

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.
Denna utförliga handbok tar upp allt du behöver kunna och kan behöva hjälp med för att din cykel ska må så bra som möjligt och vänder sig såväl till vardagscyklist som till proffs.

lar dig danska
Tio lektioner i danska

Planerar du att arbeta eller studera i Danmark? Eller har du redan tagit språnget över Öresund, men begriper fortfarande inte riktigt vad folk säger?

Med hjälp av Tio lektioner i danska lär du dig förstå och göra dig förstådd på danska. Utifrån klassiska och moderna danska texter får du lära dig att uppfatta och uttala de svåra danska språkljuden. Du lär dig de danska räkneorden. Och genom att läsa, lyssna och härma får du in den danska språkmelodin, samtidigt som du bygger upp ditt ordförråd.