Idag finns mycket utrustning som kan vara nyttig att ha med.

Det börjar dyka upp flera spårningsystem med GPS för dig som vill ha tillbaka cykeln efter en stöld. Några börjar indtorducera puckar du kan montera i ramen på cykeln. Jag tänker då på Sherlocks GPS spårare som visas på London Bike show nu i helgen. Du kan läsa mer om produkten på deras hemsida>>>. Dessa har inte kommit ut på marknaden ännu men du har flera alternativ.

hitta din cykel
Mini GPS Tracker
Är en liten tracker du laddar med ett simkort. Med denna tar du direkt reda på var din enhet är någonstans. Enheten är liten och väger bara 50 gram vilket gör att du kan gömma den väldigt enkelt. Enheten är 64x46x17 mm , innehåller uppladdningsbara batterier som är igång 80 timmar efter uppladdning. En billig försäkring för bara 399:- Köp den här>>>


Golvpump 11bar, 'Alpha', XLC

Detta är pumpen du har hemma eller i servicebilen. Den är ingenting att ta med på cykeln men den ger ett bra tryck och kan användas till de flesta ventiler då den har ett huvud med dubbla ventiler. Mätaren visar trycket du har fått i slangen och den pumpar över 11 bar vilket brukar räcka till tunna racingdäck.

Det anmäls nästan 60000 stulna cyklar varje år. Mörkertalet är ännu högre. Stöldskyddsföreningen rekommenderar bygellås och att du låser fast cykeln i ett ställ eller annan fast byggnad. Här får du ett klipp som visar hur enkelt det är att forcera ett wirelås.


ABUS Granit Plus Bygellås, Svart 999 :-
Nu har man förstärkt den äldre modellen med dyrklås vilket gör det, i stort sett, omöjligt att manipulera låset med en dyrkanordning. Låset är även lättare än det äldre på grund av den nya härdade armen som gör det svårare för tjuven att kapa själva bygeln.

en bra komplettering
Abus - Ionus 8900 - Svart 549 :-
. Godkänd låskätting med tygöverdrag. 85 centimeter lång.

handvarmareAlu-minipump 6bar, 'Alpha', XLC
En praktisk liten behändig pump du antingen stoppar i bakfickan eller fäster på cykeln. Även om den är liten så trycker den ändå 6 bar vilket brukar räcka för de flesta slangar.

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>