Vill du nu ta på "riktig" semester med tält på cykel bör du välja lätta tält och sovsäckar. Tänk på att det tar emot väldigt i uppförsbackar om du har för mycket på cykeln eller ryggen. Du bör försöka få så mycket som möjligt i ryggsäcken då det ju är cykeln och dina ben som skall jobba. Inte armarna.

lattviktstalt
Snugpak Ionosphere

Snugpack Ionsphere enmanstält är det perfekta tältet för campare som vill ha ett smidigt och varmt tält. Vid fint väder behöver du bara innertält och kan njuta av stjärnhimmeln utan mygg. Blir det regn spänner du på yttertältet för att få ett fullvärdigt skydd. Det är verkligen ett kompakt tält som har en extremt låg profil. Med 5000 mm polyuretan-belagd konstruktion, 1 ingång, No-See-Um-Mesh och tejpade sömmar runt kulminerar i ett extremt varm tält som ser till att skydda dig mot väder och vind. För dem som är på resande fot, eller människor som vill spara utrymme är detta kompakta, lätta, men ändå hållbart tält det perfekta valet. - Yttertält: Lätt 210T polyester ripstop med en 5000mm vattentät PU-beläggning - Innertält: Tillverkade av 190T Nylon med Polyester Mesh - 50D Polyester No-See-Um-Mesh - DAC Featherlite NSL anodiserade stavar med pressfit kopplingar - Alla DAC stolparna är tillverkade av TH72M aluminium. - 1 dörr - Alla sömmar är tejpade - Legerade tältpinnar. - Trail Vikt: 1,2kg (Fly, stavar och innertältet) - Pack Vikt: 1,52kg (Fly, stavar, Inre skydd, tältpinnar, vajrar och packpåse)

 

reservtalt
Stratosphere snugpak

Ett litet lätt vattentätt tält som endast väger 1130 gram. Myggnät och möjlighet att täcka ändarna vid busväder. Tältet består av lätt nylonduk pch ett par glasfiberbågar vid ingången som gör att huvudet hålls fritt. Blir endast 31x14 cm stort när du packar ihop det. Perfekt att ta med i ryggsäcken när du skall ut på cykelsemester.

cykeltält
Trollhetta 2-Pers Tent Green
Ett något större och tymgre tält för, upp till, 3 personer. Detta tält väger 3,275 kg men blir inte mer än 50x21 cm när du packar ihop det. Du kan ta det på ryggen men jag skulle föreslå du lägger det i en packväska på cykeln. Kan även vara smidigt att ta med på motorcykeln eller i bilen om du vill spara plats.

lattvikts sovsack
Rondane 3-säsongs 195 LH

Detta är en lätt ryggsäck som endast tar 5 liters plats när den är komprimerad och väger 1515 g inklusive packpåse. Det är inte den varmaste men duger gott på sommaren då du skall kunna använda den ända ner till 3 plusgrader. Den lämpar sig till dig som är från 180 till 195 cm lång. Självklart kan du även använda den om du är kortare än 180 centimeter. I ryggsäcken har du även två fickor du kan använda för att stoppa ner andra saker som tandborste eller extra sockar.

När du nu har fått hem tält och sovsäck är det dags att hitta en camping. Jag har lagt ut flera förslag här>>>

Du kan behöva ett lås och hjälm till cykeln För det mesta fungerar ABUS hjälmar och lås. Du har både dam, herr och barnhjälmar här ute. Se mer här>>>

Jag fick köpt ett par nya cykelskor och däck när jag besökte bikebuster uppe i Ålborg.