Google cykladanmark.se

I Ålborg kör jag Nordjylland runt. Denna startar morgonen den 15:e augusti och jag beräknar vara framme här på fredagen. Får försöka hitta ett vandrarhem eller Bed & Breakfast där jag kan rasta mina ben och bak inför 25 mila rundan.

I Ålborg har du ett vandrarhem på Skydebanevej 50 vilket är ganska centralt i Ålborg. Vi får nog räkna med 285 DKr här för en säng och 70 DKr för att hyra sängkläder. Se mer på denna sidan>>>

Vi har även hittat några Bed&breakfast eller lediga rum.

Jens Jepsen, Blomstermarken 109. Vilket också är ganska centralt. Du kan se platsen på eniro.dk>>> Här tar man 270DKr per natt och det är inklusive sängkläder. Det står här att du har möjlighet att tvätta kläder mot betalning. Telefon är
Mobil : +45 20713028 (man vill gärna ha SMS), vanlig telefon +45 98189024

Lite utanför Ålborg hittar jag Moon Dixon-Carter på Vingen 23 . Du ser platsen på eniro.dk , klicka här>>> . Här har du samma pris för enkelrum och sängkläder är inkluderat. Ser här åtkomst till tvättmaskin och kök. 270 Dkr per natt.
Telefon : +45 98141131 eller +45 21792593. Man har också en mail adress som är vingen@hotmail.co.uk

Åt sydväst hittar vi Kirsten Overgaard och Michael Rasmussen i Tostrup Gamla skola, Restrup Skovvej 72, Nibe . Vilket är ca 10 km utanför Ålborg centrum. Se mer på eniro.dk, klicka här>>> . Här kostar ett enkelrum 220 DKr och du kan även få frukost, eller morgenmad som man säger på danska, för 50 DKr. Här står inget om sängkläder.
Telefon : +45 98342434 .

Nordjylland runt är ett motionslopp på 25 mil som startar på kasernerna i Ålborg fr.o.m 07:00 Lördagen den 15:e Augusti i år. Man cyklar Brönderslev, Hjörring, Hirtshals, Frederikshavn, Säby, Dronninglund och tillbaka till Frederikshavn. Här finns 6 depåer med mat och dryck. Kostnaden är 500 DKr vilket motsvarar ca 700 Skr. Vill du inte cykla 25 mil har du även möjlighet att cykla endast 125 eller 75 km.

Se mer på deras hemsida>>>


Danmark har fantastiska upplevelser att erbjuda resenären. Omfattande texter   täcker allt från historia och kultur, shopping och nöjesliv till de olika öarnas   speciella karaktär. Detaljerade översiktskartor och perspektivteckningar visar   viktiga detaljer av platser och byggnader och gör det lätt att hitta och att   planera sin resa. Här finns förslag på historiska promenader och spännande   utflykter, liksom ett pålitligt urval hotell, restauranger och butiker. Med sitt   generösa bildmaterial i färg, kartor och teckningar är detta en oumbärlig guide   och en garanti för en lyckad resa.
Danmark tips på sevärdheter utflyktsmål plus kartor

Danmark har fantastiska upplevelser att erbjuda resenären. Omfattande texter täcker allt från historia och kultur, shopping och nöjesliv till de olika öarnas speciella karaktär. Detaljerade översiktskartor och perspektivteckningar visar viktiga detaljer av platser och byggnader och gör det lätt att hitta och att planera sin resa. Här finns förslag på historiska promenader och spännande utflykter, liksom ett pålitligt urval hotell, restauranger och butiker. Med sitt generösa bildmaterial i färg, kartor och teckningar är detta en oumbärlig guide och en garanti för en lyckad resa.

karta over danmark
Resa i Danmark

Tänk att ett land som ligger så nära kan kännas så annorlunda. Vi tänker gärna på våra danska grannar som ett matglatt folk, som gärna tar till snapsen och en pilsner. Är de inte också lite gladare i Danmark? Danmark är ett perfekt semestermål för hela familjen. Tivoli, Legoland, ”kroer”, arkitektoniska mästerverk och Skagenmålarna för att nämna en del.
Det här är en turisthandbok, men inte bara för den som semestrar i Danmark, utan också för den som vill veta mer om landet. Här får du reda på var man kan spela golf. Du får beskrivning på danskarnas ”frokost”, historiska slag och den vackra strandvägen mellan Helsingör och Köpenhamn. Allt berättat i en personlig stil.
Bertil Svensson har arbetat som tv-producent och programledare i flera decennier och är känd som ”blomkungen”. Han bor i Skåne och reser ofta i Danmark. Ca 50 färgfoton, ca 6 färgkartor.