Google cykladanmark.se

stuga vid havet
De stugor man hyrde låg fint vid vattnet. Inuti stugan fanns två våningsängar med en 3 säng ovanpå. Det fanns även en vanlig säng på bottenplan. Det fanns alltså plats för 8 personer i denna. När jag anlände var det bara 3 personer till som sov i samma stuga och de var här för att gå på jazzfestival i Ålborg. Detta gjorde ju att de kom hem mitt i natten, då jag sov, och gav sig inte av igen förrän framåt middag. Kostnaden här var 285Dkr för sovplats, 70 Dkr för ett danhostelkort och 70 Dkr för att hyra sängkläder samt badhandduk. Jag spenderade 3 nätter här och betalade allstå 998 Dkr. Det vill säga cirka 1400 Skr. Jag menar det kan löna sig att bo på vandrarhem om du bara skall tillbringa 3 nätter i Danmark. Det kan dock vara ett nödalternativ om du vill sova ordentligt. Du beställer plats helst i förväg för att vara säker på att få en plats här>>>. För 500 kronor mer har du möjlighet att tillbringa dina 3 nätter på ett hyggligt hotell istället. Se mer här>>>

koket pa vandrarhemmet
Köket var lite enklare, nästan inga bestick eller kokkärl att laga mat i men väl en microvågsugn som fungerade. Kylskåpet var också användbart. Spisen fungerade på en platta. Vad man gjorde då var ju att gå till köket vid lägenheterna och "låna" bestick, tallrik, mugg och kokkärl.

Ett annat alternativ var att äta frukost på vandrarhemmets café. Problemet var bara att detta öppnade inte förrän 08:30 så är man morgonmänniska får man använda detta kök istället.

Frukost heter förresten morgenmad på danska.

Så här såg frukosten ut >>>

När du har cyklat en hel dag kan det vara lämpligt att tvätta sina cykelkläder. På detta vandrarhem hade man tvättmaskin du kunde hyra för 25 Dkr per tvätt samt 25 Dkr för torktumlaren. Jag såg även att det låg en mynttvätt på kasketvej.

Se mer på denna sidan>>>

cykelklubbar Nordjylland