Google cykladanmark.se

Det finns många sätt att övernatta i Danmark. Du kan välja camping, vandrarhem, stugor, motell, Bed&Breakfast, bo på lantgård, hyra rum eller lägenhet och bo på hotell.

När det gäller vandrarhem i Danmark är det Danhostel som gäller. Här kan du övernatta från 100 DKr per natt. I frederikshavn kommer du undan med 160 Dkr per natt. Jag beskriver Frederikshavns vandrarhem här >>> .När det gäller större byar som Odense, Köpenhamn och Ålborg får du räkna med 285 DKr eller mer. Här kan det faktiskt löna sig att använda sig av ett hotell istället. Se mer här>>>. Du behöver även ett vandrarhemskort som du antingen köper för 70 DKr att användas hela resan eller 35 DKr på varje ställe. På vandrarhemmet kan du hyra sängkläder för 70 Dkr och handduk för 10. Många av vandrarhemmen erbjuder frukost för 50 Dkr medan mindre vandrarhem oftast har ett kök du kan låna. Du har även möjlighet att tvätta kläder för cirka 20-25 Dkr per maskin och det är man tvungen att göra ibland efter att ha svettats på en cykel hela dagen. Jag använde tvätt och torktumlare på Kalundborgs samt Ålborgs vandrarhem. Jag ser även att du ofta har mynttvätt i de större byarna som Ålborg, Roskilde och Köpenhamn.

I sverige har du många vandrarhem i byar som Varberg, Kungsbacka, Göteborg, Halmstad och Helsingborg. Det enklaste är faktiskt att söka på SVIF:s hemsida>>>

Har beskrivit lite hur danhostels vandrarhem i Ålborg såg ut här>>>

Hotell i Danmark
Helsingör
Hobro
Korsör
Köpenhamn
Århus
Ålborg

 

rute 18 mod randers

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>