Google cykladanmark.se

På denna sidan kan du hyra en stuga för 8 personer från 2500 kronor per vecka. Minsta hyrtid är 3 dagar. Kan vara en bra deal om ni är flera som cyklar i Danmark. Är ni 8 personer betalar ni endast 312 kronor per person och vecka.

bedandbreakfasteuropa.com är en sida med krogar som hyr ut rum överallt i Europa. Här hittar du också flera platser i Danmark som erbjuder övernattning med frukost(heter morgenmad på danska).

Bondegaardsferie.dk är sidan där du hittar bondgårdar med bed&breakfast. Här har du många möjligheter till att hyra en villa, rum eller bara campa i en trädgård med möjlighet till dusch och kokmöjligheter.

lana cykel gratis

Har ni inte cykeln med er finns det många ställen du kan hyra eller låna en cykel gratis. Som denna. Detta är en gratis lånecykel som står vid tågstationen i Ålborg.

När det gäller vandrarhem i Danmark är det Danhostel som gäller. Här kan du övernatta från 100 DKr per natt. När det gäller större byar som Odense, Köpenhamn och Ålborg får du räkna med 285 DKr. Du behöver även ett vandrarhemskort som du antingen köper för 70 DKr att användas hela resan eller 35 DKr på varje ställe. På vandrarhemmet kan du hyra sängkläder för 70 Dkr och handduk för 10. Många av vandrarhemmen erbjuder frukost för 50Dkr medans mindre vandrarhem oftast har ett kök du kan låna. Du har oftast även möjlighet att tvätta kläder för cirka 20-25 Dkr per maskin och det är man tvungen att göra ibland efter att ha svettats på en cykel hela dagen. Jag använde tvätt samt tork på Kalundborgs samt Ålborgs vandrarhem. Jag ser även att du ofta har mynttvätt i de större byarna som Ålborg, Roskilde och Köpenhamn.

I sverige har du oftast mindre vandrarhem i byar som Varberg, Göteborg, Halmstad och Helsingborg. Det enklaste är faktiskt att söka på SVIF:s hemsida>>>

Har beskrivit lite hur danhostels vandrarhem i Ålborg såg ut på denna sidan>>>

Detta är en liten beskrivelse av en resa med cykel över vårt kära grannland Danmark. Vi kommer att ta oss ner genom Halland med Ginstleden och sedan passera öresund via Helsingör, passera Själland och sedan ta oss vidare till jylland över Odense på Fyn eller Kalundborg och Århus. Kommer att slutligen avsluta resan med ett deltagande i Jylland runt den 15:e augusti. Vi tar oss sedan hem med Stena från Frederikshavn.

Har ännu inte bestämt mig för om jag skall välja vandrarhem, bo på lantgård eller Bed&Breakfast. Skall undersöka vilket som är mest prisvärt på resan ner. Mer om detta senare.

 


lattviktstalt
Snugpak Ionosphere

Snugpack Ionsphere enmanstält är det perfekta tältet för campare som vill ha ett smidigt och varmt tält. Vid fint väder sover man endas med innertält och kan njuta av stjärnhimmeln utan mygg. Blir det regn spänner man på yttertältet för att få ett fullvärdigt skydd. Det är verkligen ett kompakt tält som har en extremt låg profil. Med 5000 mm polyuretan-belagd konstruktion, 1 ingång, No-See-Um-Mesh och tejpade sömmar runt kulminerar i ett extremt varm tält som ser till att skydda dig mot väder och vind. För dem som är på resande fot, eller människor som vill spara utrymme är detta kompakta, lätta, men ändå hållbart tält det perfekta valet. - Yttertält: Lätt 210T polyester ripstop med en 5000mm vattentät PU-beläggning - Innertält: Tillverkade av 190T Nylon med Polyester Mesh - 50D Polyester No-See-Um-Mesh - DAC Featherlite NSL anodiserade stavar med pressfit kopplingar - Alla DAC stolparna är tillverkade av TH72M aluminium. - 1 dörr - Alla sömmar är tejpade - Legerade tältpinnar. - Trail Vikt: 1,2kg (Fly, stavar och innertältet) - Pack Vikt: 1,52kg (Fly, stavar, Inre skydd, tältpinnar, vajrar och packpåse)

 

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>