Google cykladanmark.se

antligen frederikshavn, med stenafarjan
Det var en upplevelse att till slut se hamnen i Frederikshavn. Visserligen var jag försenad för eftermiddagsfärjan men nu är man snart hemma igen.

Jag har fortfarande pyspunka.

Nere i biljettkassan på Stenas terminal talar kassörskan om för mig att priset är 380 Dkr och inte 280 Dkr som det står på internet. Hon talar om för mig att det billigare priset får du genom bokning på internet. Skall även prova att använda FLEXI-biljett till nästa gång. Biljetten är någon hundring dyrare men gör att du har möjlighet att boka om resan utan några särskilt högre kostnader. Ute på stenaline.se kan du läsa att "*skillnaden i pris mellan bokningsdatum och ändringsdatum kommer debiteras av Stena Line (om högre) " samt "*skillnaden i pris mellan bokningsdatum och ändringsdatum kommer återbetalas av Stena Line (om lägre) ".

Nästa båt till Göteborg gick heller inte förrän klockan 20:00 på kvällen så jag får lite tid att kolla bakdäcket igen. Upptäcker att jag fortfarande har ännu en glasflisa i däcket, får ut det och byter nu slang. Tyckte det kändes som om allt fungerade till slut. Jag cyklade runt lite i Frederikshavn och upptäckte det mesta var stängt. Man har en, såkallad, "lukkelov", i Danmark vilket innebär att affärerna måste vara stängda klockan 17:00 på söndagar. De enda alternativ vid denna tiden var några barer och bensinstationer.

bye bye denmark
Till slut kom jag på båten i vilket fall och säger adjö till Danmark. De 3 timmar man tillbringar på båten går väldigt fort. Du sätter dig i internetcaféet en timma, äter en middag och undersöker taxfree. Sedan är du i Sverige igen. Jag hade nu fått nästan 100 mil i benen sedan måndagen.

Jag lärde mig några saker inför nästa tripp. Se mer på denna sida>>>Där jag sammanfattat ett par tips som kan vara användbara inför din cykelsemester i Danmark.

Om du bara vill känna på något tiotal mil i Danmark kan det vara en upplevelse att ta Stenafärjan från Göteborg och sedan cykla upp till skagen en solig sommardag. Läs mer om trippen till skagen här>>>

Butiker med billig mat, öl och vin i Frederikshavn

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>