Google cykladanmark.se

Från Helsingör tar du den vackra strandvejen ner till Köpenhamn

Från Helsingör är det givet du tar Strandvejen ner till Köpenhamn. Denna går efter kusten ända ner till Tuborg hamn. Enligt google maps har du 45 kilometer från Helsingör till Köpenhamns centrum. Du kommer att passera Charlottenlund, klampenborg med Dyrehavsbakken och komma direkt in till Köpenhamns centrum. Du har hela vägen en fin cykelbana längs med Öresund och kan se Skåne det mesta av vägen. När du kommer över på den danska sidan lönar det sig inte att sova över på vandrarhem som det gör i Sverige. Prisskillnaderna är faktiskt inte så stora och du får en betydligt bättre sömn på hotell än vandrarhem. Du hittar många fina och prisvärda hotell i Helsingör. Om du bara vill över till Helsingör över dagen med cykel har du numera ett bra cykelkort i pdf som Helsingborg och Helsingörs kommun gjort tillsammans. Du registrerar dig och får den per mail här>>>. I Helsingör har du även möjlighet att hyra cykel. Du laddar ner en app från donkey.bike, startar bluetooth på din mobil och låser upp cykeln med denna. Priserna startar med 8 € för två timmar till 12€ för 24. Du lämnar sedan cykeln på avsedda platser och betalar för att låsa cykeln. Se mer på donkey.bike. (udlejning=uthyrning)

strandvejen finder du ved station i helsingoer
Strandvejen startar vid stationen i Helsingör. Det är den cykelbana som följer Öresund söderut mot Köpenhamn. Så du skall alltså hålla till vänster. Här ser du hela vägen till Skåne.

strandvejen humlebaek
På vägen dyker små samhällen upp som ligger precis vid vattnet. Detta är Humlebäck inte långt från Helsingör. Jag fick min första punktering vid Skodsborg som ligger nära Dyrehavsbakken i norra Köpenhamn>>>

cykelrute 9
Längs Strandvejen följer du cykelrute 9 vilket betyder cykelväg 9. Från svanemöllen i Hellerup följer du cykelskyltarna mot centrum. Från Helsingör mot Köpenhamn finns ett myller av restauranger, Hotell och andra begivenheter som Eremitagen, Bakken, Karen Blixen museum och Lousiana museum om modern konst.


Detta är en vy från google maps hur strandvejen går ner till Köpenhamn. Strandvejen slutar egentligen vid Svanemöllen i Hellerup men du kan, med fördel, följa skyltarna på de fina cykelvägarna hela vägen ner till Köpenhamns centrum.

Cykelklubbar Själland
ckkronborg.dk
Motionsklubbar Själland

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>